Pokémon ruilmiddag

Zaterdag 13 april 2024

Op zaterdag 13 april 2024 organiseren we een ruilmiddag rondom het populaire Pokémon. Tijdens de middag kun je naast het ruilen van Pokémon kaarten met andere bezoekers, ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Spelen in de jaren ‘90’ bekijken.

Japanse zakmonsters
Het staat op menig verlanglijstje: Pokémon! Pokémon, afkorting van het Engelse woord Pocket Monsters, is een merk van games, televisieseries en films uit Japan. Het is in 1995 bedacht door Satoshi Tajiri. Een Pokémon is een fantasiewezen met magische krachten. Er zijn duizenden verschillende Pokémons en nog steeds worden er nieuwe personages bedacht.

Pokémonkaarten zijn niet langer slechts stukjes karton met afbeeldingen van de geliefde monsters. Ze zijn geëvolueerd tot verzamelobjecten met grote waarde. Het verzamelen van Pokémon kaarten is uitgegroeid tot een hobby voor alle leeftijden. We geven deze middag ook enkele Pokémonkaarten weg aan bezoekers.

Tijdens de Pokémon-ruilmiddag kun je ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Spelen in de jaren ‘90’ bekijken (Foto Viorica Cernica)

In de games, films en anime zijn er zogeheten Pokémontrainers. Iedereen kan Pokémontrainer worden. Het doel is om Pokémons te vangen en te trainen om vervolgens mee te laten doen aan gevechtswedstrijden. Het trainen van Pokémon wordt gezien als een soort sport. Oorspronkelijk werd Pokémon ontwikkeld als game voor de Game Boy. Dit spel was zo populair dat meerdere games volgden. In 1997 werd de eerste animeserie gelanceerd en in 1998 ontstond de eerste film. Nog altijd is Pokémon erg populair in verschillende landen over de hele wereld.

Spelregels

• Ruil alleen Pokémon kaarten op een eerlijke manier en als beide spelers akkoord zijn met het ruilen van de Pokémon kaarten.
  • Vale Pokémon kaarten ruilen zijn niet toegestaan Alleen echte Pokémon kaarten mogen geruild worden. We staan het niet toe om neppe of nagemaakte kaarten te ruilen.
  • Alleen Pokémon kaarten mogen geruild worden. Er morgen geen andere spullen gebruikt worden om te ruilen.
  • Behandel elkaars Pokémon kaarten zorgvuldig, waardoor er geen kreukels, scheuren of vouwen in de Pokémon kaarten komen.
  • Probeer kaarten van vergelijkbare waarde te ruilen, zodat het eerlijk is voor iedereen.
  • Je hoeft niet te ruilen als je dat niet wilt. Het is altijd vrijwillig!

De Pokékon ruilmiddag wordt georganiseerd in de Werkkamer.

Datum: zaterdag 13 april 2024

We wensen je veel plezier bij de ruilmiddag!