De tijdelijke expositie in onze Gastenkamer is te zien tot en met 18 september 2024

Spelen in de jaren ’90

t/m 18 september 2024

Tot 18 september 2024 presenteren we de tijdelijke expositie ‘Spelen in de jaren ‘90’. In onze Gastenkamer ontdek je hoe de speelgoedwereld in het tijdperk van grunge muziek, Game Boys en baggy jeans eruitzag.

Het uiteenvallen van de Sovjet-Unie opende de deur naar een tijd van onbegrensde liberalisering en massaconsumptie. De wereld schakelde over van discmans naar mp3-spelers en van neonkleuren naar zachte tinten. De mobiele telefoon en e-mail maakten de wereld kleiner en meer verbonden. Terwijl de Spice Girls de hitlijsten domineerden, zagen Tamagotchi en Pokémon het daglicht.

Hoe zag de speelgoedwereld er eigenlijk uit in de jaren ‘90 en wat was de invloed van dit decennium op het spelen? In de Gastenkamer, de wisselruimte van het Speelgoedmuseum, vind je het antwoord. Vanaf 16 maart 2024 kun je Flippo’s, Tamagotchi’s, Barbies, Playmobil, Pokémon en ander nostalgisch speelgoed van dichtbij bewonderen.

Ontdek het in de Gastenkamer van het Speelgoedmuseum!