Home Historische speurtocht door de Deventer Raambuurt

Historische speurtocht door de Deventer Raambuurt

9 juni 2022

Speur op 26 juni a.s. mee naar het verleden van Deventer tijdens de historische speurtocht door de Deventer Raambuurt en laat je meevoeren langs oude pakhuizen, fraai gerestaureerde panden en de eeuwenoude Deventer buitengracht.

Voor jong en oud
De tocht is voor jong en oud en zit vol met activiteiten, leuke weetjes en vragen. Onderweg voer je toffe opdrachten uit, beantwoord je leuke vragen en verzamel je stempels. Op de route kom je van alles te weten over de prachtige plekken van de Raambuurt. Als klap op de vuurpijl word je onderweg ook nog eens getrakteerd op wat lekkers… De speurtocht start in het Speelgoedmuseum. Daar ligt ook het routeboekje voor je klaar. Aan het einde van de route krijg je in het gebouw van de SIED jouw diploma uitgereikt. Op deze middag is, na afloop van de speurtocht, het Speelgoedmuseum gratis toegankelijk voor deelnemers van de speurtocht.

Erfgoedpartners slaan handen ineen
De historische speurtocht door Deventer wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Deventer, Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, Stichting Oud Deventer en erfgoedorganisatie Deventer Verhaal.

Praktische informatie
De speurtocht wordt georganiseerd op zondag 26 juni 2022. De start is tussen 10:30 en 11:00 uur bij het Speelgoedmuseum, Brink 47, Deventer. De duur van de speurtocht is ongeveer anderhalf uur. De deelname is gratis en speciaal voor kinderen tot circa 12 jaar met begeleiding van één of meer volwassenen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Delen