Mobaco middag in het Speelgoedmuseum

15 januari 2024

Het Speelgoedmuseum organiseert op zaterdag 20 januari 2024 een workshop rondom het populaire constructiespeelgoed Mobaco. Ad de Zwart, kenner en vrijwilliger bij het museum, vertelt je alles over het Nederlandse constructiespeelgoed van hout en karton. Tijdens de inloopmiddag maak je je eigen bouwcreaties.

De geschiedenis van Mobaco
De winter is bij uitstek het seizoen van binnenspelen. Spellen, puzzels en constructiespeelgoed komen dan weer tevoorschijn. Van 1924 tot 1961 vervaardigde Plaatmetaalindustrie van Mouwerik en Bal in Zeist het geliefde speelgoedmerk Mobaco. Het assortiment bestreek een scala aan 16 dozen: van de kleine Doos 000 tot de imposante Doos 4 die bijna niet te tillen was. Jumbo blies na de Tweede Wereldoorlog Mobaco nieuw leven in. Toch werd het merk langzaamaan overschaduwd door de opkomst van LEGO. In 1962 werd de productie beëindigd.

De Mobaco middag wordt georganiseerd in de Werkkamer van het museum.

Datum: zaterdag 20 januari 2024