Home Nieuwe bouwmiddag rondom K’nex op 18 mei 2024

Nieuwe bouwmiddag rondom K’nex op 18 mei 2024

12 mei 2024

Op zaterdag 18 mei 2024 organiseren we een nieuwe bouwmiddag rondom het populaire plastic constructiespeelgoed K’nex. Tijdens de inloopmiddag maak je je eigen bouwcreaties. Ook kun je de tijdelijke tentoonstelling: ‘Spelen in de jaren ‘90’ bezoeken en een expositieplek in het museum winnen. 

De geschiedenis van K’nex
K’nex is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de bekendste merken op het gebied van (educatief) speelgoed voor kinderen. Het merk werd in 1989 op de markt geïntroduceerd. Drie jaar later, in 1992, kwam de eerste K’nex bouwdoos op de markt. 

De bedenker van het populaire plastic constructiespeelgoed is de Amerikaan Joel Glickman. Het idee van K’nex is ontstaan op een bruiloft. Glickman verveelde zich stierlijk op die bruiloft. Op een bepaald ogenblik besloot hij met wat rietjes die op tafels lagen, te spelen. Hij bevestigde de rietjes zo aan elkaar dat het al gauw een bouwwerkje vormde. Omdat hij dit best vermakelijk vond, ontstond zo het plan om speelgoed te maken dat gebaseerd was op dit idee. Samen met zijn broer richtte Glickman het bedrijf K’nex Industries op. Door de jaren heen is de populariteit van K’nex in enorme mate toegenomen. Het speelgoed is tegenwoordig in ruim 25 verschillende landen verkrijgbaar. 

Expositieplek in het museum
Het meest indrukwekkende K’nex-bouwwerk krijgt een tijdelijke plek in de Gastenkamer, de wisselruimte van het museum. Speelgoedcollectiebeheerder Ben Schräder beoordeelt de werken. 

Over de activiteit 
De K’nex middag wordt georganiseerd in de Werkkamer. 

Datum: zaterdag 18 mei 2024
Locatie: Speelgoedmuseum Deventer, Brink 47, Deventer
Tijden: 12:00 – 14:00 uur
Toegang: Ticket voor het museum. De activiteit is gratis. 

Heb je je K’nex-creatie klaar? Deel ‘m online met #speelgoedmuseum.