Home Open avond Speelgoedmuseum en Museum De Waag

Open avond Speelgoedmuseum en Museum De Waag

31 maart 2023

Het Speelgoedmuseum en onze collega’s van Museum De Waag zetten donderdagavond 6 april aanstaande de deuren wagenwijd open voor een magische museumbeleving. We vieren met een gratis openstelling van 18:00 tot 21:00 uur de negende editie van de landelijke Museumweek.

Magisch! In de avonduren de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland ontdekken. Speciaal voor de Museumweek openen we op die avond gratis de deuren voor jou. De topstukken zijn bij ons te zien in twee sfeervolle koopmanshuizen uit de Hanzetijd. Je ontdekt op een interactieve en speelse manier dat speelgoed niet alleen vermakelijk is, maar ook veel vertelt over onszelf.

Max Verstappen
In onze Gastenkamer is de tijdelijke tentoonstelling ‘Max Verstappen: Master of Puppets’ te zien. Daar wordt het leven van poppenmaker- en speler van Max Verstappen, bekend van nostalgische kinderseries als ‘Otje’ en ‘Ibbeltje’, uitgelicht.

Ook Museum De Waag is op 6 april aanstaande ’s avonds gratis toegankelijk. Daar kun je op de begane grond de tentoonstelling #DeventerVerhalen bekijken. In de nieuwste tentoonstelling van het museum staan bijzondere en intrigerende verhalen, objecten en foto’s over ‘gewone’ Deventenaren centraal.

Topstukken en slavernijverleden
Op de eerste verdieping van De Waag ontdek je beroemde 17de-eeuwse meesters als Gerard ter Borch II en Hendrick ter Brugghen. Uit later tijd zijn er werken van Cornelis Springer, maar ook van de in Deventer geboren meestervervalser Han van Meegeren. Recent is een kijkkast van de Surinaamse kunstenaar Gerrit Schouten te zien. De kijkkast is een herontdekt topstuk van het museum dat een bijzonder inkijkje geeft in het slavernij- en koloniale verleden van Deventer. Op de tweede verdieping word je in vogelvlucht meegenomen door de Deventer geschiedenis.

Deel je Museumkaart
Van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 april vindt de landelijke Museumweek plaats. De Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement van circa 450 musea in heel Nederland. Doel is om het publiek inspiratie en verwondering te bieden.

Museumkaarthouders mogen tijdens deze week voor één keer de Museumkaart, die normaal persoonsgebonden is, uitlenen aan iemand anders. Oma’s, buurmannen, vrienden of de lokale bakker en groenteboer kunnen zo onbeperkt en gratis genieten van de collecties in het Speelgoedmuseum en Museum De Waag.

De spelregels

  • Tijdens de Museumweek controleren we niet of de getoonde Museumkaart van de bezoeker zelf is.
  • Het is wel zo dat je de échte Museumkaart moeten laten zien. Geen kopie of foto van de kaart.
  • Er mag per kaart 1 bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder.

Delen