Home Open avond Speelgoedmuseum en Museum De Waag

Open avond Speelgoedmuseum

28 januari 2022

Het Speelgoedmuseum en Museum De Waag zetten op vrijdagavond 4 februari de deuren wagenwijd open voor een magische museumbeleving. We vieren de heropening met een eenmalige openstelling tot 21:00 uur. Er worden speciale rondleidingen en demonstraties gegeven.

Sinds afgelopen woensdag zijn musea weer toegankelijk voor publiek. “Na een verplichte sluiting van ruim zes weken door corona, zijn we dolblij dat we weer bezoekers kunnen ontvangen”, vertelt Eelco Versteeg van museumorganisatie Deventer Verhaal. “Om dat te vieren bieden we de bezoeker eenmalig de toffe mogelijkheid om het Speelgoedmuseum en De Waag en in de avond te beleven. Dat geeft ongetwijfeld een heel andere dimensie aan het museumbezoek.”

Sprekende antieke pop
In Museum De Waag is op de begane grond de regenboogexpositie Face It te zien. Conservator Anne van Geuns geeft bezoekers tekst en uitleg bij de vaste opstelling over Deventer kunst en geschiedenis. In het Speelgoedmuseum kunnen bezoekers, naast het vernieuwde museum zelf, de gloednieuwe expositie over ontwerper Floris Hovers ervaren. Daarnaast geeft collectiebeheerder Ben Schräder een demonstratie van een unieke sprekende Bébé Jumeau pop. “De felbegeerde heropening van de musea leent zich uitstekend voor een actie als deze”, aldus Versteeg.

Toegankelijkheid
Het Speelgoedmuseum en Museum De Waag zijn geopend voor spontaan bezoek en hanteren geen reserveringssysteem. Wel gelden er coronamaatregelen.

Delen