Home Speelgoedmuseum opnieuw kidsproof museum

Speelgoedmuseum opnieuw kidsproof museum

2 november 2023

Hoera! We zijn opnieuw uitgeroepen tot ‘Kidsproof museum’. De Nederlandse Museumvereniging heeft dat vandaag bekend gemaakt. Museuminspecteurs tot en met 12 jaar gaven het Speelgoedmuseum gemiddeld een 9,6 voor het bezoek. Wat een fantastisch nieuws!

Een museum krijgt het kidsproof keurmerk op basis van de inbreng van kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het Speelgoedmuseum moest minimaal een 8 scoren om het keurmerk te krijgen en we slaagden daar opnieuw ruim in: kinderen gaven gemiddeld een 9,6.

In een brief maakte Vera Carasso, directeur van de Museumvereniging, bekend dat het Speelgoedmuseum opnieuw Kidsproof is: “Met groot genoegen willen wij u feliciteren met de benoeming tot Kidsproof museum 2024. Jullie mogen dit keurmerk een jaar lang voeren. We weten uit onderzoek dat kinderen die op jonge leeftijd musea bezoeken, later vaker terugkeren. Het is een positieve ontwikkeling dat steeds meer musea investeren in het trekken van de jongste bezoekers”, aldus Vera Carasso van de Nederlandse Museumvereniging.

Ewout van der Horst, directeur van het Speelgoedmuseum, is trots dat kinderen zo’n hoog cijfer gaven. “We merken, twee jaar na de heropening van het Speelgoedmuseum, dat kinderen het erg naar hun zin hebben bij ons. We ontvangen ook waardevolle informatie uit de inspecties. Hierdoor kunnen we de presentatie in het museum blijven optimaliseren.”.

Omdat de lijst van 2024 zojuist bekend is gemaakt, is het nieuwe museuminspecteur seizoen ook weer van start gegaan. Kom nu of deze kerstvakantie naar het Speelgoedmuseum en word ook museuminspecteur: bezoek, inspecteer en geef je mening!

Bovendien kun je weer leuke prijzen winnen als je meerdere musea inspecteert! Om museuminspecteur te worden ga je naar deze pagina. Je kunt ook de Museumkids app downloaden.

Inspecteurs, bedankt voor jullie inspecties!

Delen