Home Winter Wonderland in het Speelgoedmuseum

Winter Wonderland in het Speelgoedmuseum

6 november 2023

Speelgoedmuseum Deventer is vanaf 17 november 2023 geheel in winterse sferen. We presenteren dan onze nieuwste expositie ‘Winter Wonderland’. In de expositie met thema’s als Sinterklaas en Sint-Maarten ontdek je de rijke geschiedenis van winterse feesten en tradities.

Buiten wordt het koud en guur, binnen knus en warm. De winter staat voor de deur. Voor het Speelgoedmuseum reden genoeg om een heuse winterexpositie te lanceren. In de Gastenkamer, de wisselruimte van ons museum, wordt nog druk gebouwd. Straks is daar ‘Winter Wonderland’ te zien. In de expositie vragen we aandacht voor winterse feesten en tradities.

Winter Wonderland
Projectleider en collectiebeheerder Ben Schräder: “Onze expositie is bijna gereed voor het grote publiek. Vanaf 17 november 2023 presenteren we een nieuwe, frisse expositie. Het draagt de naam ‘Winter Wonderland’. Het thema winter met al haar feesten en tradities staat hier centraal. We laten de bezoeker onze rijke geschiedenis van winterse feesten en tradities herontdekken.

Eeuwenoude feesten als Sint-Maarten, Sinterklaas, Kerst en Vastenavond, allemaal belangrijke gebeurtenissen, worden in onze Gastenkamer aangestipt. De expositie leert je over de oorsprong van de zogeheten bedelfeesten. Met prachtige objecten en verhalen brengen we het winterseizoen tot leven.” betoogt Schräder.

Het Speelgoedmuseum is van dinsdag tot en zondag van 11:00 tot 17:00 uur geopend.

Delen