Plan je bezoek

Bestel tickets

Tickets

Bij het Speelgoedmuseum is iedereen welkom. Bestel hier je ticket online. Zo ben je zeker van een museumbezoek. Eenmaal binnen kun je zolang blijven als je wilt.

Spontaan een bezoek brengen aan het Speelgoedmuseum kan natuurlijk ook. Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de museumbalie.

Beschik je over een Museumkaart, Rembrandtkaart en/of ICOM kaart, dan dien je deze te scannen bij de museumbalie.

Openingstijden

Speelgoedmuseum Deventer is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Feestdagen
Op de volgende feestdagen is het museum geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur: Bevrijdingsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag.

Het museum is op 1e Paasdag, Koningsdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.  Op 5, 24 en 31 december sluit het museum om 16:00 uur.

Toegangsprijzen

Volwassenen€ 8,00
Jeugd 0 t/m 3 jaarGratis
Jeugd 4 t/m 18 jaar€ 4,00
MuseumkaartGratis
Rembrandtkaart (Vereniging Rembrandt)Gratis
ICOM kaartGratis
CJP en studentenpas€ 6,50
Groepen 10+ personen (prijs p.p.)€ 6,50
Combikaart met Museum De Waag€ 12,50

Adres & Contact

Het Speelgoedmuseum is gevestigd in het hart van onze prachtige Hanzestad Deventer.

Speelgoedmuseum Deventer
Brink 47
7411 BV Deventer

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een e-mail op info@deventerverhaal.nl

Bereikbaarheid

Met de trein
Hoofduitgang Centraal Station Deventer. Steek de voetbrug over en loop rechtdoor de Keizerstraat in. Aan het einde van de straat linksaf de Brink op richting het vrijstaande waaggebouw waarin Museum De Waag is gevestigd. Loop verder met de waag aan uw rechterhand. Na circa 150 meter, op de hoek met de Boterstraat is het Speelgoedmuseum Deventer.

Met de auto
Vanaf de A1 volg je de borden richting het centrum. Ga via de Deventerweg, de Zutphenseweg en het Pothoofd naar de Brink. Je komt dan langs de IJssel het centrum binnen. Volg de borden voor de parkeergarage De Brink (onder de Wilhelminabrug). Vanaf hier is het ongeveer 100 meter lopen naar het speelgoedmuseum.

Parkeren
Kijk op deze website voor parkeren in Deventer.

Bezoekersinformatie

Toegankelijkheid
De begane grond is rolstoeltoegankelijk. De verdiepingen zijn door de vele niveauverschillen helaas niet toegankelijk te maken. Bezoekers die moeilijk ter been zijn kunnen daarom met 50% korting de Wonderkamer op de begane grond bezoeken én digitaal de collectie bekijken. Daarnaast zijn alleen geregistreerde assistentiehonden welkom.

Is mijn baby of peuter welkom?
De tentoonstelling en activiteiten zijn vooral interessant voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Maar jongere gasten zijn zeker welkom! Het museum heeft een baby verschoonruimte en flessenwarmer. Hou er wel rekening mee dat vanwege de vele trappen de verdiepingen niet toegankelijk zijn met een buggy of kinderwagen. Het is daarom aan te raden zelf een draagzak mee te nemen. De ruimte voor buggy’s is beperkt.

Hoe lang duurt een bezoek?
Het museum heeft 450 m2 tentoonstellingsoppervlakte verdeeld over 9 kamers. In iedere kamer zijn dingen te zien en te doen. Wil je alles beleven én volop spelen? Reken dan op ongeveer 90 minuten.

Bezoek ook Museum De Waag

Museum De Waag is het podium voor de rijke collectie van Deventer en vormt het startpunt voor een kennismaking met Hanzestad Deventer.

Koop een combinatiekaart bij de museumbalie en ontdek aan de hand van topstukken uit de stedelijke collectie de rijke geschiedenis van onze prachtige markt-, vesting- en industriestad.

Meer info: www.museumdewaag.nl