Reserveer tijdslot

Helaas, gesloten tot 25 januari 2022.

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Reserveren

(Geen bevestiging ontvangen? Check spambox)

Welkom zonder reserveren

Vooraf een tijdslot reserveren (m.u.v kerstvakantie 2021) is niet mogelijk. In lijn met het beleid van de overheid gelden er enkele maatregelen. Voor een bezoek aan het speelgoedmuseum is een coronatoegangsbewijs verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar. Je wordt bij de entree gevraagd deze te tonen. Ook het dragen van een mondkapje is verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar. Houd 1,5 meter afstand van elkaar.

Onze medewerkers zien toe op de veiligheid van de collectie en de naleving van de specifieke maatregelen in tijden van corona. Wij hopen op je begrip.

 

Bezoekersinformatie

Toegankelijkheid
De begane grond is rolstoeltoegankelijk. De verdiepingen zijn door de vele niveauverschillen helaas niet toegankelijk te maken. Bezoekers die moeilijk ter been zijn kunnen daarom met 50% korting de Wonderkamer op de begane grond bezoeken én digitaal de collectie bekijken.

Is mijn baby of peuter welkom?
De tentoonstelling en activiteiten zijn vooral interessant voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Maar jongere gasten zijn zeker welkom! Het museum heeft een baby verschoonruimte en flessenwarmer. Hou er wel rekening mee dat vanwege de vele trappen de verdiepingen niet toegankelijk zijn met een buggy of kinderwagen. Het is daarom aan te raden zelf een draagzak mee te nemen. De ruimte voor buggy’s is beperkt.

Hoe lang duurt een bezoek?
Het museum heeft 450 m2 tentoonstellingsoppervlakte verdeeld over 9 kamers. In iedere kamer zijn dingen te zien en te doen. Wil je alles beleven én volop spelen? Reken dan op ongeveer 90 minuten.

Toegangsprijzen

Volwassenen € 7,50
Jeugd 4 t/m 18 jaar € 4,00
Jeugd 0 t/m 3 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
Rembrandtkaart (Vereniging Rembrandt) Gratis
ICOM kaart Gratis
CJP en studentenpas € 6,00
Groepen 10+ personen (prijs p.p.) € 6,00
Combikaart met Museum De Waag € 12,00
VriendenLoterij VIP-KAART Niet geldig

Openingstijden

Speelgoedmuseum Deventer is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Feestdagen
Op de volgende feestdagen is het museum geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur: Koningsdag, Bevrijdingsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag.

Het museum is op 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.  Op 5, 24 en 31 december sluit het museum om 16:00 uur.

Bereikbaarheid

Met de trein
Hoofduitgang Centraal Station Deventer. Steek de voetbrug over en loop rechtdoor de Keizerstraat in. Aan het einde van de straat linksaf de Brink op richting het vrijstaande waaggebouw waarin Museum De Waag is gevestigd. Loop verder met de waag aan uw rechterhand. Na circa 150 meter, op de hoek met de Boterstraat is het Speelgoedmuseum Deventer.

Met de auto
Vanaf de A1 volg je de borden richting het centrum. Ga via de Deventerweg, de Zutphenseweg en het Pothoofd naar de Brink. Je komt dan langs de IJssel het centrum binnen. Volg de borden voor de parkeergarage De Brink (onder de Wilhelminabrug). Vanaf hier is het ongeveer 100 meter lopen naar het speelgoedmuseum.

Parkeren
Parkeergarage Brink (vh Wilhelminabrug) is gelegen in het centrum van Deventer. De garage is permanent open en heeft lage parkeertarieven.

Adres & Contact

Het speelgoedmuseum is gevestigd in het hart van onze prachtige Hanzestad Deventer.

Speelgoedmuseum Deventer
Brink 47
7411 BV Deventer

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een e-mail op info@deventerverhaal.nl

Bezoek ook Museum De Waag

Museum De Waag is het podium voor de rijke collectie van Deventer en vormt het startpunt voor een kennismaking met Hanzestad Deventer. Aan de hand van topstukken uit de stedelijke collectie vertelt het museum de rijke geschiedenis van deze markt-, vesting- en industriestad.

Meer info: www.museumdewaag.nl

Ontdek het museum

Speelgoedmuseum Deventer heeft de grootste speelgoedcollectie van Nederland. De topstukken zijn hier te zien in twee sfeervolle koopmanshuizen uit de Hanzetijd. Je zult ontdekken dat speelgoed niet alleen vermakelijk is, maar ook veel vertelt over onszelf.

Alvast veel plezier gewenst in het meest speelse mueseum van Nederland!

‘Bij speelgoed gaat het in de kern om plezier, fantasie en imitatie’
Schrijver Antonia Fraser

Helaas, vanwege de landelijke maatregelen rondom het coronavirus zijn we gesloten tot 25 januari 2022.