Veelgestelde vragen

Speelgoedmuseum Deventer

Plan je bezoek

Heb je nog vragen over hoe je museumbezoek er uit gaat zien? Hier hebben we al dit soort vragen al zoveel mogelijk voor je proberen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over hoe je museumbezoek er uit gaat zien? Hier hebben we al dit soort vragen al zoveel mogelijk voor je proberen te beantwoorden.

Welke coronamaatregelen gelden er?

We volgen het protocol van de Museumvereniging.

Coronamaatregelen

Is het museum wel interessant voor volwassenen?

We zijn er voor álle generaties. Voor volwassenen is volop gelegenheid om te kijken, herinneringen op te halen en iets te leren. Spelen mag natuurlijk ook… Wij zijn natuurlijk niet voor niets het meest speelse museum van Nederland. Een audiotour met verdiepende informatie is gratis beschikbaar. Bovendien zijn we gevestigd in een eeuwenoud rijksmonument. Je kijkt je ogen uit!

Plan je bezoek

Wat is er te doen voor kinderen?

Kinderen kijken niet alleen met hun ogen. Daarom is er altijd iets te doen. Met als hoogtepunten het objectentheater, de speelzolder en de werkkamer. Ook is een Brinkietour met vragen en kleine opdrachten uitgezet door het museum. De tour is gratis verkrijgbaar aan de balie.

Te doen

Is mijn baby of peuter welkom?

De tentoonstelling en activiteiten zijn vooral interessant voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Maar jongere gasten zijn zeker welkom! Het museum heeft een babyverschoonruimte en flessenwarmer. Hou er wel rekening mee dat vanwege de vele trappen de verdiepingen niet toegankelijk zijn met een buggy of kinderwagen. Het is daarom aan te raden zelf een draagzak mee te nemen.

Mag ik een kinderfeestje organiseren in het museum?

Door beperkte ruimte is het niet mogelijk om bij ons een feestje met cadeautjes en traktaties te organiseren. Groepsbezoek is natuurlijk wel mogelijk. Kom je met meer dan 10 personen? Dan is het fijn als je ons vooraf belt of mailt.

Contact

Kan ik op bezoek komen met mijn schoolklas?

We ontvangen op afspraak graag schoolklassen. Meer informatie vind je bij

Scholen en groepen

Hoe lang duurt een bezoek?

Het museum heeft 450 m2 tentoonstellingsoppervlakte verdeeld over 9 kamers. In iedere kamer zijn dingen te zien en te doen. Wil je alles beleven én volop spelen? Reken dan op ongeveer 90 minuten.

Mag ik foto’s maken?

Ja, dat mag. Een flits of statief gebruiken mag niet. Hou je rekening met de privacy van andere bezoekers en de medewerkers?

Is het museum rolstoeltoegankelijk?

De begane grond is rolstoeltoegankelijk. De verdiepingen zijn door de vele niveauverschillen helaas niet toegankelijk te maken. Bezoekers die moeilijk ter been zijn kunnen daarom met 50% korting de Wonderkamer op de begane grond bezoeken.

Plan je bezoek

Is er een museumcafé?

Er is geen museumcafé. Wel is er een drankenautomaat waar je voor een schappelijke prijs zelf een kopje koffie, thee of warme chocomelk kan tappen. Ook zijn gekoelde blikjes frisdrank en pakjes sap verkrijgbaar. In het entreegebied is beperkt zitgelegenheid waar je zelf meegebrachte dranken en etenswaren mag gebruiken.

NB: het meebrengen van alcohol, ijsjes of warme snacks is niet toegestaan. In de tentoonstelling mag geen eten en drinken mee.

Zijn er naast entreegeld nog andere kosten?

Gebruik van garderobekluisjes, toiletten, audiotour, Brinkietour en de activiteiten is inbegrepen bij de entreeprijs. Alleen aan activiteiten waar je voor moet reserveren (bijvoorbeeld een lezing of privé rondleiding) zijn extra kosten verbonden. Dit wordt dan vooraf duidelijk gecommuniceerd.

Wat is de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid?

Dat is de parkeergarage Brink.

Plan je bezoek

Ik wil speelgoed schenken. Zal ik dat meenemen of opsturen?

Vele gulle mensen willen ons speelgoed schenken. Maar het bewaren en onderhouden hiervan kost tijd, ruimte en geld. Daarom kunnen we zo’n cadeau maar heel af en toe accepteren. Onze conservator beslist hierover. Neem contact op met hem voor overleg. Neem geen speelgoed mee naar het museum. Onze medewerkers mogen dit niet aannemen.

 

Schenken

Zijn de Museumkaart en de VIP kaart van de Vriendenloterij geldig?

De Museumkaart geeft gratis toegang. Je kan de kaart online bestellen of aan onze balie kopen. De VIP-kaart van de Vriendenloterij is alleen geldig bij cultuurinstellingen die financieel gesteund worden door de loterij. Het Speelgoedmuseum hoort daar niet bij.

Bestel Museumkaart